Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΨΥΧΙΣΜΟΣ/ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Τα ψυχικά προβλήματα των νέων που προέρχονται από διαλυμένες οικογένειες είναι σοβαρά. Φυσικά, επί πλέον και στις άλλες οικογένειες παρουσιάζονται αυτά τα φαινόμενα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει 30% ψυχικά προβλήματα. Συνεπώς, υπάρχουν 300.000 παιδιά κάτω από την επιτήρηση ψυχοπαθών γονέων και μάλιστα με απόφαση δικαστηρίου αναθέτουν την επιμέλεια δίχως να εξετάσουν τα ψυχικά προβλήματα της μητέρας.
Η κατάσταση αρχίζει να εκφράζεται πλέον (και θα χειροτερεύσει) εφόσον τώρα ενηλικιώθηκαν τα παιδιά που μεγάλωσαν δίχως πατέρα, παρά μόνο με την επιμέλεια της μάνας.
Δεν δηλώνουμε οτι εάν είχε πατέρας την επιμέλεια θα ήταν πολύ καλύτερα. Απλώς, θα μπορούσε έχοντας την συν-επιμέλεια, να επεμβαίνει στη ζωή του παιδιού, να προσπαθεί στην κοινωνική, σχολική ζωή καθώς και στην υγεία των παιδιών.
Το κοινωνικό περιβάλλον σίγουρα βελτιώνει ή/και διατηρεί κάποια ψυχολογική κατάσταση σε ισορροπία.
ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ: 
Τον βρήκε κρεμασμένο ο ίδιος του ο πατέρας!
Πηγή: http://www.bobit.gr/articles/show/44395?bobs=1
14 Ιανουάριος 2010
Σοκάρει η είδηση της αυτοχειρίας ενός νεαρού ξυλουργού χθες στο Μεσολόγγι. Τον 21χρονο αυτόχειρα βρήκε νεκρό ο ίδιος ο πατέρας του. Ήταν λίγο μετά τις 8 το πρωί όταν ο τραγικός πατέρας πηγαίνοντας στο ξυλουργείο που διατηρούν στην οδό Μάνας στο Μεσολόγγι αντίκρισε το γιό του να «κρέμεται» σε κλαδί ελιάς σε γειτονικό χωράφι.
Παρά το σοκ, ο πατέρας του νεαρού ειδοποίησε την αστυνομία και από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Στον τόπο της τραγωδίας δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα. Οι πρώτες μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι ο νεαρός δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα.
Η σορός του νεαρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα.
Πηγή: messolonghinews.blogspot.com, Zougla.gr

15 Ιανουαρίου 2010
ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=0&artid=1131332&pg=1
Σοκ στο πανελλήνιο από την αδελφοκτονία στα Καμίνια του Πειραιά. «Εβλεπα τον αδελφό μου να καλύπτει το πρόσωπό του με τα χέρια του και να με παρακαλεί να μην τον σκοτώσω. Εγώ, όμως, δεν καταλάβαινα. Είχα θολώσει, δεν ήξερα τι έκανα» ομολόγησε ο 22χρονος αδελφοκτόνος Γιάννης Λυσικάτος, που παραδόθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Ο 22χρονος παραδόθηκε συνοδευόμενος από τον τραγικό πατέρα του Θεόδωρο Λυσικάτο, ο οποίος από τη μια στιγμή στην άλλη «έχασε» και τα δυο του παλικάρια. Με δάκρυα στα μάτια, ο 22χρονος περιέγραψε στους συγκλονισμένους αστυνομικούς τη στιγμή της άγριας δολοφονίας του μικρού του αδελφού Γιώργου, αλλά και τις προσπάθειές του να δώσει τέλος και στη δική του τη ζωή.


29/12/2009
ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/social/48867.html

27/12/2009 Η.Π.Α.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1089161

ΤΟ 2008 ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΔΕΛΦΗ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1131774

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου