Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ για τα διαζύγια: Τα μισά παιδιά θα δουν τους γονείς τους να χωρίζουν!!!

Το διαζύγιο όπως φαίνεται, δυστυχώς, είναι κάτι που θα βιώσουν τα μισά παιδιά που γεννήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αγγλία. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι 354.000 από τα 729.674 παιδιά που γεννήθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία το 2012 θα δουν τους γονείς τους να χωρίζουν μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
Ο Harry Benson , του Ιδρύματος Γάμου , δήλωσε : « Συνεχώς ακούμε ότι αυξάνονται τα ποσοστά του διαζυγίου αλλά βέβαια αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας. Το ποσοστό των γάμων που καταλήγουν σε διαζύγιο έχει μειωθεί από το 2005 κατά 42%. Για όλους τους γάμους που διαρκούν πάνω από δέκα χρόνια , το ποσοστό διαζυγίων έχει αλλάξει ελάχιστα από το 1960». Μάλιστα αν επιβιώσει ο γάμος μια 10αετια οι πιθανότητες ενός διαζυγίου αγγίζουν μόλις το 5%.
Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα παρατηρήθηκε ότι πολλά παιδιά, διαζευγμένων γονιών, είναι αποξενωμένα από τους πατεράδες τους και οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτό.
Αυτά τα παιδιά υποφέρουν επειδή δεν έχουν δοθεί σαφείς κανόνες και όρια , δεν νιώθουν ασφαλή μέσα στο σπίτι και δεν κατανοούν τι είναι σωστό και τι λάθος. Αυτά τα παιδιά μπορεί αργότερα να διαμορφώσουν ένα κάνουν χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών.
Η μελέτη παρουσιάστηκε σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του γάμου, στην Αγγλία, έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
queen.gr  ΣΥΓΑΠΑ WWW.SOS-SYGAPA.EU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου