Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Αλληλεγγύη στα λεφτά αλλά και κατά των ανδρών-μπαμπάδων

Ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο δέχεται ότι οι μειώσεις των αποδοχών των Ελλήνων δικαστικών δεν μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον παραβιάζονται οι διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (ΕΑJ).
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών εξέδωσε το ψήφισμα κατά την τελευταία ετήσια συνάντηση της στο Άμστερνταμ, ύστερα από γραπτή και προφορική ανάπτυξη των θέσεων της ΕΔΕ από τα μέλη της αντιπροσωπείας της, Μαρία - Γεωργία Τσάμη και Γεώργιο Αλμπούρα, και παρά την αντίθεση της γερμανικής αντιπροσωπείας για στήριξή των θέσεων της ΕΔΕ.
Με το ψήφισμα αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών δέχεται ότι οι μειώσεις των αποδοχών των Ελλήνων δικαστών "δεν μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον παραβιάζονται οι διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές, όπως αυτές αποτυπώνονται σε σχετικά κείμενα.
Σύμφωνα με τις αρχές αυτές, επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΔΕ, "οι αποδοχές των δικαστών πρέπει να είναι ανάλογες με το επάγγελμά τους και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, να είναι επαρκείς για να τους προστατεύουν από τις αντιπαροχές και πιέσεις που στοχεύουν στον επηρεασμό των αποφάσεών τους και γενικότερα της συμπεριφοράς τους εντός της δικαιοδοσίας τους".
Επίσης έγινε δεκτό σχετικό αίτημά της ΕΔΕ και εντός των προσεχών ημερών η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών θα αποστείλει σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας και στήριξης των θέσεων Ελλήνων δικαστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σ' όλα τα θεσμικά όργανα μεταξύ των οποίων και στον πρωθυπουργό της Ελλάδος.
http://www.inews.gr/227/synadelfiki-allilengyi.htm
Καταλάβατε τώρα γιατί η δικαιοσύνη είναι παγκόσμια και έχει άμεση σχέση με το χρήμα. Ιδού η απόδειξη. Πάντως τώρα απροκάλυπτα σχετίζεται και επηρεάζει τον πολιτικό χώρο: Πρωθυπουργός δικαστής, επί κεφαλής του κόμματος της ΝΔ δικαστής, κτλ. Πάντως έχει θηλυκό πρόσωπο και προστατεύει τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους ενώ σθεναρά καταδικάζει άνδρες-πατέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου