Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι γονείς το πρόστιμο αν ο ανήλικος δεν κόψει εισιτήριο

Οι γονείς το πρόστιμο αν ο ανήλικος δεν κόψει εισιτήριο

Ο ΟΑΣΘ δέχθηκε την παρέμβαση του «Συνηγόρου του Πολίτη» και αλλάζει τον τρόπο βεβαίωσης της παράβασης σε ανηλίκους που δεν έχουν πληρώσει εισιτήριο σε αστικά λεωφορεία.
Όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία ενός πατέρα, ο οποίος είχε καταγγείλει στο «Συνήγορο του Πολίτη» ότι η νομική υπηρεσία του ΟΑΣΘ έστειλε εξώδικο στην ανήλικη κόρη του να....
πληρώσει το πρόστιμο για τη μη κύρωση του εισιτηρίου, αλλιώς θα την οδηγούσαν στα δικαστήρια.
Όπως αναφέρει η αρχή, κατά την άποψη του Συνηγόρου, η ενημέρωση του γονέα/κηδεμόνα είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις επιβολής βάρους, προσαύξησης προστίμου ή και επικείμενης άσκησης ένδικων μέσων.
Αποδεχόμενος την άποψη της ανεξάρτητης αρχής, ο ΟΑΣΘ εφαρμόζει πλέον νέο κανονισμό , σύμφωνα με τον οποίο, οι ελεγκτές θα καταγράφουν την παράβαση από ανήλικο και ακολούθως θα ενημερώνουν τον γονέα/κηδεμόνα του ανηλίκου.
Συγκεκριμένα, μετά την παρέλευση διμήνου ο ΟΑΣΘ αποστέλλει επιστολή στους γονείς, με την οποία γνωστοποιείται η παράβαση και οι διατάξεις που διέπουν την εξόφληση του προστίμου.
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ανανεώνεται η αρχική προθεσμία των 20 ημερών για την εξόφληση του προστίμου χωρίς προσαύξηση, η δε έναρξη της προθεσμίας αρχίζει να μετράει 5 ημέρες μετά την ταχυδρόμησή της.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου