Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Η ζήλεια στο διαζύγιο 'διαλύει' τα παιδιά

Το κινηματογραφικό έργο 'The Kid' περιλαμβάνει πολλές σκηνές από αποχωρισμό και πρότυπα του πατέρα.
Οι τραγικές στιγμές της απομάκρυνσης του παιδιού από το μπαμπά, σε κινηματογραφικό έργο από το 1921: The Kid του Charlie Chaplin.
Η τραγική σκηνή που θυμίζει κάποιες σκηνές που ζουν οι διαζευγμένοι όταν τους παίρνουν τα παιδιά μετά το διαζύγιο και όταν πρόκειται να 'επικοινωνήσουν' μετά από δικαστική απόφαση αλλά η μαμά δεν θέλει και τα τραβάει από την αγκαλιά του πατέρα. Μερικά δευτερόλεπτα από το τραύμα του παιδιού που θέλει το μπαμπά: http://youtu.be/4o1nKvp_opY
http://coub.com/view/momj
Ολόκληρο το έργο 'The Kid' του Charlie Chaplin: http://www.youtube.com/watch?v=2XzKZzhrK-E
Κανενός νους δεν μπορεί να συλλάβει το τι διαδραματίζεται τη στιγμή της επικοινωνίας παιδιού-πατέρα όταν μια ψυχοπαθής μάνα δεν θέλει να δώσει το παιδί στο μπαμπά.
Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η μάνα αυτή ζηλεύει την αγάπη παιδιού-πατέρα και φοβάται οτι θα το 'χάσει' επειδή αυτό ζητά το μπαμπά και τον υπεραγαπά.
Με τον τρόπο αυτό, πολλά παιδιά αρχίζουν και φοβούνται τη στιγμή της επαφής (επικοινωνίας) και παύουν σιγά-σιγά να θέλουν το μπαμπά, δηλαδή αποξενώνονται. Αναγκάζουν το μπαμπά να κρύβεται. Οι ψυχολογικές συνέπειες είναι τραγικές και τα τραύματα μένουν σε όλη τη ζωή.
Το άριστο πρότυπο του πατέρα, δίκαιου, εργατικού, περιποιητικού, από το 1921, δηλαδή πριν από την αρχή των συγκρουσιακών διαζυγίων. Οι συγκρούσεις προέρχονται από τα αιτήματα των μπαμπάδων στην ίση ανατροφή των παιδιών και τις αδικίες του νομικού συστήματος. http://www.youtube.com/watch?v=2XzKZzhrK-E
Αλλη version:  http://youtu.be/2XzKZzhrK-E
Διαβάστε τα βιβλία του Δρ Νίκου Σπιτάλα. www.sos-sygapa.eu
http://spitalas.blogspot.gr/2014/02/1921-kid-charlie-chaplin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου