Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΓΑΠΑ: Ο Γιώργος Μουμουζιάς παρουσιάζει τα βιβλία για μπαμπάδες

Πρόσκληση σε παιδικό βιβλίο: Παρασκευή 28/02/14. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΓΑΠΑ

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, στα πλαίσια της Ακαδημίας Γονέων, ο Γιώργος Μουμουζιάς, θα μιλήσει με θέμα: "Προσέγγιση παιδιού μέσω ανάγνωσης παιδικού βιβλίου".
Βαλαωρίτου 9, 2ος όροφος (ΙΕΚ ΞΥΝΗ).
Ο Γιώργος Μουμουζιάς είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος ΣΥΓΑΠΑ, Επιθεωρητής εργασίας και ασχολείται με κοινωνικά και επιστημονικά θέματα.
Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: "Με καμπάνα παντελόνι... (στα ίχνη της γενιάς του '70)", πεζογράφημα, UniversityStudioPress, 2007.
"Το δικό μας 2ο γυμνάσιο", μελέτη, εκδ. Αφων Κυριακίδη, 2010.
"Η ζωή, μου γελά ευτυχισμένα", θεατρικό, 2013.
"Η χήνα η Πιπίνα", παιδικό, Βάρφης, 2013.
"Ένας αιώνας 2ο γυμνάσιο", μελέτη, εκδ. Αφων Κυριακίδη.
Το θέμα της διάλεξης είναι: "Προσέγγιση παιδιού μέσω ανάγνωσης παιδικού βιβλίου "
www.sos-sygapa.eu Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310524285 / 6906275419 e-mail: spitalas@gmail.com 
http://spitalas.blogspot.com
http://gonis-sygapa.blogspot.gr/2014/02/blog-post_25.html

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η ζήλεια στο διαζύγιο 'διαλύει' τα παιδιά

Το κινηματογραφικό έργο 'The Kid' περιλαμβάνει πολλές σκηνές από αποχωρισμό και πρότυπα του πατέρα.
Οι τραγικές στιγμές της απομάκρυνσης του παιδιού από το μπαμπά, σε κινηματογραφικό έργο από το 1921: The Kid του Charlie Chaplin.
Η τραγική σκηνή που θυμίζει κάποιες σκηνές που ζουν οι διαζευγμένοι όταν τους παίρνουν τα παιδιά μετά το διαζύγιο και όταν πρόκειται να 'επικοινωνήσουν' μετά από δικαστική απόφαση αλλά η μαμά δεν θέλει και τα τραβάει από την αγκαλιά του πατέρα. Μερικά δευτερόλεπτα από το τραύμα του παιδιού που θέλει το μπαμπά: http://youtu.be/4o1nKvp_opY
http://coub.com/view/momj
Ολόκληρο το έργο 'The Kid' του Charlie Chaplin: http://www.youtube.com/watch?v=2XzKZzhrK-E
Κανενός νους δεν μπορεί να συλλάβει το τι διαδραματίζεται τη στιγμή της επικοινωνίας παιδιού-πατέρα όταν μια ψυχοπαθής μάνα δεν θέλει να δώσει το παιδί στο μπαμπά.
Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η μάνα αυτή ζηλεύει την αγάπη παιδιού-πατέρα και φοβάται οτι θα το 'χάσει' επειδή αυτό ζητά το μπαμπά και τον υπεραγαπά.
Με τον τρόπο αυτό, πολλά παιδιά αρχίζουν και φοβούνται τη στιγμή της επαφής (επικοινωνίας) και παύουν σιγά-σιγά να θέλουν το μπαμπά, δηλαδή αποξενώνονται. Αναγκάζουν το μπαμπά να κρύβεται. Οι ψυχολογικές συνέπειες είναι τραγικές και τα τραύματα μένουν σε όλη τη ζωή.
Το άριστο πρότυπο του πατέρα, δίκαιου, εργατικού, περιποιητικού, από το 1921, δηλαδή πριν από την αρχή των συγκρουσιακών διαζυγίων. Οι συγκρούσεις προέρχονται από τα αιτήματα των μπαμπάδων στην ίση ανατροφή των παιδιών και τις αδικίες του νομικού συστήματος. http://www.youtube.com/watch?v=2XzKZzhrK-E
Αλλη version:  http://youtu.be/2XzKZzhrK-E
Διαβάστε τα βιβλία του Δρ Νίκου Σπιτάλα. www.sos-sygapa.eu
http://spitalas.blogspot.gr/2014/02/1921-kid-charlie-chaplin.html

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Mon vieux, Daniel Guichard. Μπαμπά μου (Γέρο μου) - Γαλλικό τραγούδι




Πως έβγαζε το ψωμί, με δυσκολίες και η ευτυχία της οικογένειας δίνοντας το πρότυπο.
Τις Κυριακές, η σιωπή του, η πολιτική.
Δίπλα του, ο γιός του, 15χρονος, μάθαινε τα πάντα.........

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ένας ευτυχισμένος μπαμπάς ευχαριστεί το μαιευτήριο!

Θα ήθελα μέσα από το blog σας να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του μαιευτηρίου "Έλενα Βενιζέλου" και κυρίως στα...
κορίτσια του έκτου και τέταρτου ορόφου.

Την προηγουμένη παρασκευή αξιωθήκαμε και γίναμε γονείς στο παραπάνω μαιευτήριο και παρόλο τους δύσκολους (οικονομικά) καιρούς που ζούμε διαπίστωσα ότι υπάρχει ακόμα ευγένεια, αποφασιστικότητα, θέληση για προσφορά στο τομέα της εργασίας. τα παραπάνω κορίτσια πάντα ευγενικά, με το χαμόγελο στα χείλη, πρόθυμα να μας εξυπηρετήσουν. ακόμα με υπομονή να λύνουν την παραμικρή μας απορία σχετικά με την περαιτέρω ζωή μας με το νέο μέλος της οικογένειας. και όταν τις έβλεπα να κρατάνε τα μωρά του εκάστοτε ορόφου για να τα πλύνουν και να τα αλλάξουν διαπίστωνα ότι μιλούσαν και συμπεριφέρονταν στα μωρά σαν να ήταν τα δικά τους.

Μπράβο και πάλι μπράβο και αμέτρητα ευχαριστώ. να σας έχει ο Θεός καλά να βοηθάτε τον κόσμο.

Αναγνώστης  tromaktiko www.sos-sygapa.eu

ΠΑΤΕΡΑΣ (PATERAS FATHER DAD PAPA): Η Συνεπιμέλεια στον κόσμο

ΠΑΤΕΡΑΣ (PATERAS FATHER DAD PAPA): Η Συνεπιμέλεια στον κόσμο: http://sygapapatras.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html Η κοινή φροντίδα των παιδιών και από τους δύο γονείς είναι η μόνη επιλογή  ό...

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητή κυρία/κύριε,
Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην ενημερωτική συνάντηση εθελοντών και μελών του ΣΥΓΑΠΑ για την περαιτέρω οργάνωση, ιδίως της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ όπου σας παρακαλώ να δώσετε τη γνώμη σας για την θεματολογία.
Αύριο στην Αθήνα, Πατησίων 31, 4ος όροφος (ΙΕΚ ΞΥΝΗ), αίθουσα διαλέξεων, ώρα 7μμ.
Υπεύθυνος: κύριος Χάρης Κατσιβαρδάς, δικηγόρος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944938836
Την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 9, 2ος όροφος (ΙΕΚ ΞΥΝΗ), αίθουσα διαλέξεων, ώρα 7μμ. Υπεύθυνη: κυρία Φανή Καμπούρη τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972821953.
Μπορείτε να προσθέσετε και δικές σας πεντάλεπτες εισηγήσεις για προγραμματισμό.
Το έργο μας είναι σπουδαίο όπως και η προσφοράς σας. Βοηθήστε μας.
Για το ΔΣ ΣΥΓΑΠΑ www.sos-sygapa.eu 
Ο Πρόεδρος Δρ Νίκος Σπιτάλας, καθηγητής http://spitalas.blogspot.com 
Το πρώτο θέμα προς συζήτηση θα είναι η ανεύρεση γραφείου Αθηνών.
Σε επόμενες συναντήσεις μας και εφόσον υπάρχει συνεννόηση και επιθυμία, θα σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα που ετοιμάζουμε με χρηματοδότηση για εργασία με αμοιβή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τι δείχνει το μούσι σε έναν άντρα

www.sos-sygapa.eu Τον τελευταίο χρόνο παρατηρούμε όλο και περισσότερους άντρες να περνούν από το στάδιο του «επιμελώς αξύριστου» σε αυτό του… μουσάτου τύπου, που θυμίζει περισσότερο τον παπά της ενορίας. Είναι άποψη; Είναι μόδα; Υπάρχει κάποιο «μυστικό μήνυμα» κρυμμένο πίσω από το μούσι ενός άντρα;

Ορισμένοι ψυχολόγοι ερμηνεύουν πώς αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι τους άντρες που έχουν μούσι και γιατί οι άντρες ξεκίνησαν να μακραίνουν τα γένια τους.

  • Γιατί λοιπόν έχουν μούσια οι άντρες;

Το μούσι αποτελεί ένδειξη αυτοπεποίθησης και σιγουριάς

Το 1997 στο βιβλίο τους The Handicap Principle, η ισραηλινή φυσιολόγος Avishag Zahavi και ο εξελικτικός βιολόγος, και σύζυγός της, Amotz υποστήριξαν ότι οι γενειάδες αποτελούν σημάδι ανδρικής ανταγωνιστικής ικανότητας και αυτοπεποίθησης, μιας και κατά τ’ άλλα τα μούσια μπορεί να αποτελέσουν μειονέκτημα σε περίπτωση ενός καυγά μεταξύ

ανδρών, καθώς ο αντίπαλος θα έχει από κάπου για να… πιαστεί.

Σύμφωνα με τη θεωρία τους, ένας άντρας με μεγάλο μούσι δείχνει ότι νιώθει μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του και τις δυνάμεις του: πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τους αντιπάλους του, παρά το «μειονέκτημά» του, αναφέρει δημοσίευμα στο New Republic.

Το μούσι «διαφημίζει» την καλή υγεία ενός άντρα

Ακολουθώντας μια παρόμοια συλλογιστική, οι βιολόγοι William Hamilton και Marlene Zuk είχαν υποστηρίξει το 1982 σε μια μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο Science, ότι οι άντρες με γενειάδες στην ουσία «διαφημίζουν» το υγιές ανοσοποιητικό τους σύστημα: τα μούσια, όπως και οι υπόλοιπες τρίχες στο σώμα, αποτελούν «γόνιμο έδαφος» για παράσιτα. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι «φιλοξενούν» μέχρι και κοριούς και ψύλλους.

Το μούσι μπορεί να προστατεύσει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία

Οι δερματολόγοι Valerie Randall και Ebling ανακάλυψαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των τριχών στο σώμα εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή: τα γένια των ανδρών μεγαλώνουν κατά 50-60% πιο γρήγορα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με το χειμώνα.

  • Πώς αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι έναν άντρα με μούσια;

Όσοι έχουν μούσι δείχνουν πιο άγριοι και επιθετικοί

Ο αυστραλός οικολόγος Barnaby Dixson και ο καναδός ψυχολόγος Paul Vasey ζήτησαν από άντρες ευρωπαϊκής καταγωγής ή με καταγωγή από τη Σαμόα που είχαν γένια να συμμετάσχουν σε μια έρευνα. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν το 2012 στο επιστημονικό έντυπο Behavioral Ecology.

Ο μέσος όρος ζωής των εθελοντών ήταν τα 23 έτη, και όλοι συμφώνησαν να ξυριστούν στα μισά του πειράματος.

Οι ερευνητές τους φωτογράφισαν πριν και μετά το ξύρισμα, ενώ έπαιρναν ουδέτερες, χαρούμενες ή θυμωμένες εκφράσεις.

Στη συνέχεια έδειξαν τις «θυμωμένες» φωτογραφίες σε πάνω από 200 άντρες από τη Σαμόα και τη Νέα Ζηλανδία και τους ζήτησαν να μαντέψουν πόσο σωματικά άγριοι ήταν οι άντρες.

Και στις δύο περιπτώσεις οι «αξύριστοι» τούς φάνηκαν πιο επιθετικοί σε σχέση με τους ξυρισμένους.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Individual Differences το 2008, βρετανοί φυσιολόγοι από το πανεπιστήμιο Northumbria άλλαξαν το μέγεθος της γενειάδας των ανδρών σε φωτογραφίες, εναλλάσσοντάς τη σε πέντε διαφορετικά «στάδια»: από τελείως ξυρισμένη μέχρι… μακρύ μούσι.

Στη συνέχεια ζήτησαν από 60 γυναίκες να τις αξιολογήσουν. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι είχαν μεγάλη γενειάδα γίνονταν αντιληπτοί ως πιο επιθετικοί, άγριοι και αρρενωποί.

Όσοι έχουν μούσι έχουν υψηλότερη κοινωνική θέση

Ορίζοντας ως «κοινωνική θέση», την πιθανότητα το άτομο της φωτογραφίας να κατέχει υψηλή κοινωνική θέση και να εμπνέει σεβασμό σε άλλους άντρες, οι Dixson και Vasey ζήτησαν τόσο από άντρες, όσο και από γυναίκες να εκτιμήσουν το κοινωνικό στάτους αυτών σε μια κλίμακα από 0 έως 5, βασιζόμενοι στις φωτογραφίες τους που τους έδειχναν σε ουδέτερη έκφραση.

Όσοι είχαν μούσι αξιολογήθηκαν σε υψηλότερες θέσεις της κλίμακας, σε σχέση με τους ξυρισμένους.

Όσοι έχουν μούσι μοιάζουν μεγαλύτεροι

Οι Vasey και Dixson ζήτησαν από άντρες και γυναίκες να μαντέψουν την ηλικία ξυρισμένων αντρών καθώς και άλλων με γενειάδα και, και βρήκαν ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες που ρωτήθηκαν έκαναν «αρκετά μεγαλύτερους» όσους είχαν μούσι.

Πηγή: Newsbeast.gr   www.sos-sygapa.eu

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

SPITALAS Nicolas: Βιομηχανία Διαζυγίων

SPITALAS Nicolas: Βιομηχανία Διαζυγίων: Βιομηχανία Διαζυγίων: Ο άπλυτος πολιτικός ‘πολιτισμός’ της χώρας μας Δρ Νίκου Σπιτάλα, ( http :// spitalas . blogspot . com ) καθηγητο...

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014