Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

γιορτή του πατέρα 12 Ιουνίου 2011 - Γραμματόσημα ΣΥΓΑΠΑ

ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 2011
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται στην Αμερική, κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, για να τιμηθούν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την αυτήν της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Στις άλλες χώρες ονομάζεται 'Γιορτή του Πατέρα' και γιορτάζεται είτε ως θρησκευτική είτε ως οικογενειακή γιορτή, κυρίως τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη αλλά ακόμα και το Σεπτέμβριο.
Στην Ευρώπη, καθιέρωσαν τη γιορτή οι διαζευγμένοι πατεράδες μέσω του ΣΥΓΑΠΑ από τον Ιδρυτή Νίκο Σπιτάλα, εξ'αιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη, στα διαζύγια. Ετσι, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους, γιορτάζουν κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιούνη όταν μάλιστα τα σχολαία είναι ακόμα ανοικτά για να διδάξουν οι δάσκαλοι το ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια. Φέτος είναι τη Κυριακή 12 Ιουνίου 2011
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ: 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΥΓΑΠΑ-ΑΘΗΝΑ, ΤΟ 2008
ΔΕΣΤΕ:
http://goneas.blogspot.com/
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΛΛΑ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ.
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΝΝΟΙΑ (ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ) ΕΝΩ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΓΙΟΡΤΗ
Fathers' Day = Ημέρα του πατέρα.
Ενώ
Fete des Peres = Γιορτή του Πατέρα
Φέτος, θα γίνει στις 12 Ιουνίου 2011 μεγάλη γιορτή στην Αθήνα από το ΣΥΓΑΠΑ. Πληροφορίες, στο τηλέφωνο: 6942989785
http://www.facebook.com/profile.php?id=1086507347&sk=info#!/event.php?eid=170482779677280
Ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει πανελλαδικά την Κυριακή 12 Ιουνίου για τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.
Η Κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο ΡΟΛΟΪ της Νεάπολης ατη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.
Από τις 11 και 30 και μετά θα δοθεί παράσταση από κλόουν.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλην Ελλάδα και στην Αθήνα-Κέντρο, Πλατεία Συντάγματος όλη μέρα, καθώς και το βράδυ σε μουσική εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου