Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

γιορτή του πατέρα: 12 Ιουνίου 2011

Η γιορτή του πατέρα: Κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιούνη (12 Ιουνίου εφέτος) η ημέρα είναι αφιερωμένη στους πατεράδες. Για να δούμε πώς πρέπει να ευχαριστήσουμε τους πατεράδες της οικογένειάς μας με κάποιον τρόπο, ας επιχειρήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στον ρόλο που κατέχουν στην οικογένεια.
goneis - gonis - goneas - πατέρας - πατρότης - πατρότητα ΣΥΓΑΠΑ


http://goneas.blogspot.com/
SYGAPA - ΣΥΓΑΠΑ: ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
Η γιορτή το 2010:
http://youtu.be/jJ8cYtHe4p0

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, για να τιμηθούν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.


Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την αυτήν της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Στις άλλες χώρες ονομάζεται 'Γιορτή του Πατέρα' και γιορτάζεται είτε ως θρησκευτική είτε ως οικογενειακή γιορτή, κυρίως τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη αλλά ακόμα και το Σεπτέμβριο.

Η Ημέρα του Πατέρα είναι ημέρα μνήμης και εορτασμού του μπαμπά, εκείνου του ξεχωριστού ατόμου στη ζωή μας. Συχνά ξεχνάμε τις θυσίες των πατέρων μας και το ρόλο που διαδραμάτισαν στη διαμόρφωση της ζωής μας. Η Ημέρα του Πατέρα δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας και τη φροντίδα για αυτόν τον άντρα, και να τον τιμήσουμε για τη χαρά και την ευτυχία που μας φέρνει. Η Ημέρα του Πατέρα είναι μια ημέρα για να τιμήσουμε όχι μόνο τον πατέρα μας, αλλά όλους τους άνδρες που λειτούργησαν ως πατρική φιγούρα στη ζωή μας - είτε ως πατριοί, θείοι, παππούδες, ή «μεγάλοι αδελφοί».

Η λέξη «Πατέρα» χρησιμοποιείται συχνά για να τιμήσει πνευματικούς ηγέτες, εφευρέτες και δημιουργούς μιας ιδέας, ενός προϊόντος, υπηρεσίας ή προσώπου, καθώς πάντα η έννοια του πατέρα συνδυαζόταν με την καθοδήγηση και την προστασία, σαν ένα πρόσωπο που αγαπάμε, σεβόμαστε και συμβουλευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου