Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΡΟ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΓΑΛΛΙΑΣ


Άλλο ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο αναδεικνύει ο Νίκος Σπιτάλας Πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ. Είναι χρήσιμο να τον πλαισιώσουμε όλο και περισσότεροι.
Να σταματήσει η εγκληματική ενέργεια της αποξένωσης των παιδιών από τον έναν ή τον άλλο γονέα. Τι και αν χώρισαν οι γονείς; Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο.
Καταδικάστηκε το Γαλλικό κράτος για αρνησιδικία από το Εφετείο της Aix en Province σε υπόθεση οικογενειακού δικαίου από μητέρα αποξενωμένη για 16.... χρόνια από τα παιδιά της. Προηγούμενα, η ίδια είχε... προσφύγει σε Ευρωπαικό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου είχε επίσης δικαιωθεί, στις 20 Απριλίου 2006 (υπόθεση Plasse-Bauer: n°21324/02). Η τελευταία φορά που είδα τα παιδιά μου, ήταν μεταξύ 6 και 16 ετών. Τέσσερα παιδιά του είναι τώρα 16 χρόνια μεγαλύτεροι. Η Michelle Olivieri-Bauer, την Τρίτη 18-5-10, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για «παραπτώματα» πριν από το Εφετείο του Aix-en-Provence. Ο λόγος; Είχε στερηθεί των τεσσάρων παιδιών της, τρία κορίτσια και ένα αγόρι εδώ και πολλά χρόνια, παρά το δικαίωμα πρόσβασης που είχε χορηγηθεί από το δικαστήριο.
«Η Δικαιοσύνη όφειλε να διατηρήσει τις σχέσεις ανάμεσα στα παιδιά μου και σ’ εμένα. Δεν το έχει κάνει, και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Περιμένω από τους δικαστές να αναγνωρίζουν το σφάλμα τους. Σκότωσαν την οικογένειά μου. Θα πεθάνω χωρίς να βλέπω τα παιδιά μου και χωρίς να γνωρίζω τα εγγόνια μου. Έχασα τα πάντα, "η Michelle ήταν απελπισμένη Olivieri- Bauer, στο μικρόφωνο της Europe 1.
Το 1993, μια διαδικασία διαζυγίου κινείται μεταξύ Michelle Olivieri-Bauer και του συζύγου της. Ο πατέρας παίρνει τα παιδιά από το σχολείο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Court of Appeal επιβεβαιώνει την απόφαση της Ορλεάνης το 1994 και χορηγεί δικαίωμα επικοινωνίας με τη μητέρα για τα δύο παιδιά της που ήταν ακόμα ανήλικοι, σε ένα σημείο συνάντησης με την παρουσία ενός τρίτου. Μια δικαστική απόφαση που παρέμεινε νεκρό γράμμα.
Η ΕΣΔΑ δίνει δικαίωση.
Αφού έκανε αρκετές διαδικασίες (μηνύσεις, κτλ) για την παρεμπόδιση επικοινωνίας κατά του πρώην συζύγου της, η Michelle Bauer, Olivieri αποφάσισε να υποβάλει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στις 28 Φεβρουαρίου 2006, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της, θεωρώντας ότι το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διαπράξει «βαρύ παράπτωμα από την αδυναμία του να προστατεύσει το δικαίωμά της στην οικογενειακή ζωή».
Ελλείψει οποιασδήποτε αντίδρασης από την πλευρά της δικαιοσύνης, η Michelle Olivieri- Bauer αποφάσισε να ασκήσει προσφυγή κατά του κράτους για αμέλεια. Το δικαστήριο της Τουλόν αρνήθηκε το αίτημά της πριν από ένα χρόνο και η υπόθεση δικάστηκε από το Εφετείο της Aix en Provence.
Γονική αποξένωση;
"Η Δικαιοσύνη δεν έχει εκπληρώσει την αποστολή δημόσιας υπηρεσίας της διαφύλαξης της σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών και τους οικογενειακούς δεσμούς σε γενικές γραμμές», δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας, η κα Christine Ravaz, του δικηγορικού συλλόγου της Τουλόν. Η Michelle Olivieri-Bauer προχωρά περαιτέρω και αναφέρει το σύνδρομο γονικής αποξένωσης εις βάρος των παιδιών της. Ο Συνήγορος για το κράτος, ο κ. Peter Conte τάχθηκε υπέρ της παραγραφής των πραγματικών περιστατικών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 18 Μαΐου Εν τω μεταξύ, η Michelle Olivieri-Bauer έκανε πρόσκληση στα παιδιά της: "Είμαι ακόμα ζωντανή, σας περιμένω και σας αγαπώ."
Αποτελεί μια υπόθεση που θα δημιουργήσει προηγούμενο για  τα παιδιά, που αντιμετωπίζουν  το πρόβλημα αποξένωσης από τον ένα η τον άλλο γονιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου