Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ
(που σου περίσσεψαν μετά τη καταβολή της διατροφής)
1. Φιλοξενείσαι από τους γονείς σου. (πρόσφερε και κά’να μερεμέτι , βάψιμο, υδραυλικά κλπ για να είσαι χρήσιμος. Ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται)
2. Δεν πηγαίνεις σινεμά ,ταβέρνα, καφέ, μπαρ. Ενώ μπορείς να διασκεδάσεις δωρεάν και υπαίθρια σε χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές συναυλίες του Δήμου σου, με γνώστες καλλιτεχνικές φίρμες που συχνά τραγουδούν και το άσμα του αείμνηστου Στέλιου «έξω απ’ άδικο κι από κακιά γυναίκα».
3. Διακόπτεις τελείως τις κοινωνικές σου σχέσεις, προκειμένου να μηδενίσεις τις αγορές δώρων, που όφειλες να προσφέρεις σε γιορτές, γενέθλια, γάμους, επετείους κλπ
4. Κόβεις καφέ, ποτά, τσιγάρα, γλυκά κλπ (να και κάτι καλό για να μη παραπονιέσαι, αχάριστε!)
5. Βρίσκεις μια φτηνή ράφτρα στη γειτονιά σου ,από τις απολυμένες των βιοτεχνιών ,και επισκευάζεις τα παλιά σου ρούχα
6. Δέχεσαι διακριτικά ρουχισμό υποδήματα κλπ από συγγενείς, φίλους κλπ
7. Δε βγαίνεις νέα ραντεβού, όσο και να σου επιμένουν , μιας και δε έχεις για να κεράσεις ούτε ένα καφέ.
8. Πηγαινοέρχεσαι με λεωφορείο, ωτοστόπ, αυτοκίνητο φίλου, σκαλομαρια κλπ το καλοκαίρι στη κοντινότερη, όχι απαραίτητα και καθαρότερη παραλία.
9. Η ξεχασμένη γεροντοκόρη, αποδεικνύεται ο καλύτερος σου σύντροφος που θα σε στηρίξει αλλά θα κάνει τα πάντα μη τυχόν και …μειωθεί η διατροφή που καταβάλεις στην πρώην σου.
10. Ακυρώνεις και εξαργυρώνεις (για πενταρο-δεκάρες) τυχόν υπάρχουσες ασφάλειες ζωής κλπ που έγιναν σε μέρες ξεγνοιασιάς και οικογενειακής ευτυχίας
11. Ξεπουλάς «άχρηστα» αντικείμενα, μουσικά όργανα, φωτογραφικές μηχανές, συλλογές, οικογενειακά κειμήλια, έπιπλα, συσκευές κλπ
12. Ξεπουλάς την ακριβή συσκευή κινητού και αγοράζεις μια απλή φτηνή και μεταχειρισμένη ,διακόπτεις το συμβόλαιο της σύνδεσης σου και προμηθεύεσαι SIM καρτοκινητού από εταιρεία σούπερ μάρκετ .
13. Στους συναδέλφους συγγενείς και φίλους δε λες τίποτε επειδή απλούστατα δεν θα σε πιστέψουν (κατά το …ο χορτάτος τον πεινασμένο…) όπως επίσης ούτε και ο εκάστοτε δικαστής. Άσε που θα τους στενοχωρήσεις κιόλας.
14. Ξεπουλάς αυτοκίνητο, μηχανάκι, διαμέρισμα , μπας και γλυτώσεις από το βραχνά του δάνειου και των δόσεων
15. Αντιθέτως δεν σταματάς να κάνεις σπονδές στη θεά τύχη αγοράζοντας (προσοχή λίγα, κίνδυνος ολικής καταστροφής) λαχεία μιας και είναι η μόνη θεότητα που θα μπορούσε να σε βοηθήσει, σημειωτέον ότι στα προποτζίδικα μπορείς και κάθεσαι με τις ώρες, απολαμβάνοντας δωρεάν ψύξη θέρμανση και τηλεόραση Νόβα, σαν υποκατάστατο των πάλαι ποτέ επισκέψεων σου στο γήπεδο της αγαπημένης σου ομάδας.
16. Μη ευελπιστείς ότι αν ξαναπαντρευτείς και κάνεις κι αλλά παιδιά ότι θα μειωθεί η διατροφή που καταβάλεις. Αυτό υπαγορεύεται από τη κοινή λογική , όχι όμως απαραίτητα και από τις αποφάσεις των δικαστηρίων
17. Κόβεις τη θέρμανση του σπιτιού σου και προμηθεύεσαι (τελευταία υπάρχουν και καταστήματα εκκλησιών που χαρίζουν, σωστά διαβάσατε, ρουχισμό) χοντρά ρούχα, βελέντζες, φλοκάτες, σλίπινγκ μπαγκ κλπ.
18. Ο πασατέμπος μαζί με τα στραγάλια είναι πηγή πολλών διατροφικών στοιχείων σε χαμηλή τιμή ενώ σε εορτές, παρελάσεις ,αργίες κλπ μπορείς εναλλακτικά να καταναλώσεις φιστίκια αράπικα και σταφίδες, που παρέχουν και αρκετές θερμίδες μαζί με καφεδάκι από αυτόματο πωλητή.
19. Σε εξαιρετική ανάγκη αναζήτησε τα εκκλησιαστικά συσσίτια της γειτονιάς σου. Δεν χρειάζεται να πεις στους συνδαιτυμόνες σου ότι χώρισες και το τι τραβάς. Βρίσκονται εκεί, ακριβώς για την ίδια αιτία.
20. Για ιατρική βοήθεια υπάρχουν πάντα οι ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία και όλο και κάποιος φοιτητής της οδοντιατρικής θα βρεθεί για να σου φτιάξει ( η να σου ..αφαιρέσει) δωρεάν, εκείνο το χαλασμένο δόντι που πονάει.
21. Φρόντισε να κόψεις κάθε επαφή με χώρο της δεύτερης δουλειάς που δέχτηκε το δικαστήριο ότι έκανες , ενώ εσύ δε γνώριζες ούτε την ύπαρξη της, μήπως και δεν ληφθεί υπ’ όψη σε επόμενο δικαστήριο.
22. Πρόσεξε το ύψος της πρώτης επιδικασμένης διατροφής. Σχεδόν πάντα, όλες οι επόμενες ανατρέχουν στη πρώτη.
23. Οι βόλτες, περίπατοι, πεζοπορίες κλπ δεν κοστίζουν τίποτα ενώ βοηθούν την υγεία και το καρδιαγγειακό. Ανακάλυψε τα πάρκα της πόλης σου.
24. Ανακάλυψε τον κοινωνικό τουρισμό και τα δωρεάν προγράμματα του δήμου όπου διαμένεις (ενίοτε και γειτονικών δήμων)
25. Στα σούπερ μάρκετ συχνά προσφέρουν δωρεάν διάφορα εδέσματα ως δείγματα , όπου μπορούν να καλύψουν σημαντικό μέρος της θρέψης σου.
26. Μην παρασυρθείς από νουθεσίες και προτροπές για άσκηση δεύτερης δουλειάς, Είναι βέβαιο ότι σε επόμενο δικαστήριο θα αξιολογηθεί σαν τεκμήριο ιδιοκτησίας πετρελαιοπηγής,
27. Επειδή το γέλιο κάνει καλό , διασκεδάζεις δωρεάν μελετώντας νομοθεσίες, ρυθμίσεις ,δικαιώματα και αρχές περί ισότητας των φύλων, προστασίας του γάμου και της οικογένειας, οικογενειακού δικαίου , ίσης μεταχείρισης, δημογραφικού κλπ
28. Μη ξοδεύεσαι με περιττές δαπάνες για τηλεφωνήματα απόπειρας επανασύνδεσης με την πρώην σου. Αν κι εκείνη θα το’θελε πολύ , δυστυχώς είναι «πολλά τα λεφτά Άρη».
29. Δεν πηγαίνεις σε δικηγόρο και αφήνεις τις καταδίκες να σε βαραίνουν επειδή η δικαστής (και ο Νόμος) μπορούν να σε καταδικάσουν ερήμην διότι δεν πλήρωσες παράβολο.
30. Εάν κατά τύχη είσαι και παρόν στο ποινικό δικαστήριο, τότε πας φυλακή διότι δεν έχεις να πληρώσεις την ποινή σου για μη καταβολή διατροφής ή άλλο αδίκημα όπου σε κατηγόρησε η πρώην σου.
31. Κόβεις ύπνο: Εάν έχεις κάνει το λάθος να αγοράσεις σπίτι ή να έχεις μόνιμη εργασία, με εύκολη ψευδή κατάσχεση και πλειστηριασμό, μένεις και κοιμάσαι στο δρόμο.
32. Κάνοντας παρέα με τους οικονομικούς μετανάστες μπορείς κι εσύ να διαπιστώσεις ότι «η κόλαση δεν είναι τόσο άσχημη, όσο την ζωγραφίζουν».
33. Αν και δεν το θέλεις , διέκοψε την επικοινωνία με τα παιδιά σου για να μη λιμοκτονήσεις , καθ’ όσον δε περίσσεψαν ούτε για να τους πάρεις γλυφυτζουράκια. Εξ άλλου τι παρέα να κάνει ένα ακριβοπληρωμένο παιδάκι μ έναν …μπατίρη?
Ο κατάλογος συνεχίζεται
Παρακαλούνται οι ομοιοπαθείς να τον εμπλουτίσουν με τις γνώσεις και εμπειρίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου